Utazás / Látnivalók rovat
Tanácsok - Látnivalók - Útleírások

Linkajánló
Donovaly
Csillámló hó, szikrázó napsütés, friss havasi levegő, lélegzetelállító panoráma… Ki ne akarná szabadidejét ilyen fenséges körülmények között tölteni? Feledve a szürke hétköznapokat síléccel a lábán, és nosza, neki a fehér lejtőnek. A síelés nem csupán sport. A síelés életforma.
Oktoberfest Münchenben
Mi jut eszünkbe az őszről és a sörről? Minden harmadik európai embernek – de minden német lakosnak – az Oktoberfest. A világhírű müncheni sörfesztivál minden évben szeptember végétől október első hétvégéjéig rendezik több millió résztvevővel.
Kirándulás Rudabányára
A középkorban virágzó bányaváros, ma már a bányászhagyományok méltó őrzője. A kirándulni vágyóknak érdemes ellátogatni a településre, hiszen tartalmas látnivalókat tekinthetnek meg.
Magyar várak - Hollókő
Hollókő restaurált középkori vára a Cserhát hegyei között, az UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított palóc település közelében, egy kiugró sziklaszakadék szélén trónol.
Látni szeretném
Az elkövetkező évtizedekben mindenképpen meg szeretném tenni/nézni a következő dolgokat/helyeket...
A világ hét új csodájára lehet szavazni
Az ókori világ hét csodájából mára már csupán egyetlen maradt fenn: az egyiptomi piramisok. A többit a történelem viszontagságos éveiben elpusztították. Ma egy svájci filmes feltette, hogy megszavaztatja korunk világcsodáit. Eddig 18 millióan szavaztak az interneten.
A Balaton szépsége egyedülálló Európában
A balatoni vendégforgalom általános visszaesése mellett egy enyhe, néhány százalékos emelkedést éreztünk. Valóban a statisztikák azt bizonyítják, hogy az igazi növekedés az igényesebb, négycsillagos szállodák terén mutatkozik.
A Balaton a szívem csücske
Pálffy István markánsan fogalmazta meg véleményét az utóbbi időkben a Balatont ért indokolatlan támadásokkal kapcsolatban. Az interjú másik apropóját a nyári aktualitása miatt újra előtérbe kerülő 222 szó az utazásról című könyve adta.
1 2 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu