Utazás / Útleírások rovat
Tanácsok - Látnivalók - Útleírások

Linkajánló
Szentföldi nagy körút
A területet nevezték az Atyák földjének, Szentföldnek, az Ígéret Földjének is. Ez ma Izrael. Három, egyistenhívő vallás, a kereszténység, az iszlám és a zsidó vallás szent helyeit kerestük fel.
Az élet értelme, hogy másokon segítsünk
Amikor a repülőtéren meghallja az ember a Botikala malamu (viszontlátásra) köszönőszavakat, összeszorul a szíve, hisz könnyen megszerethető ez a város, mivel kimeríthetetlen: rengeteg érdekességet és felfedezni valót rejt magában.
Kőszeg, 2006 utolsó napjaiban
Nem tudom, milyen idő volt ebben a három napban Budapesten. De azt tudom, hogy Kőszegen olyan intenzíven sütött a nap, mintha az év utolsó napjaiban szeretne bepótolni valami korábbi elmaradást.
Jégkorival Délegyházán
A 6 tóból álló rendszert a helyi kavicsbányászat hozta létre, majd a kavicskitermelés végeztével horgásztavakként, vizisí-tóként, naturista oázisként és hagyoményos strandokként hasznosították őket.
Rám szakadt
Általában igaz, hogy a túrák nehezebb részein szeretek minél hamarabb túljutni. Jelen esetben ez maximálisan sikerült is: ugyanis a túra legfárasztóbb, legnehezebb része a másfél óra álldogálás volt a pukkadásig zsúfolt buszon Dömösig.
Beavató túra
Jó három hét múlva elhúzunk egy hétre Szlovákiába túrázni. Megunva az állandó időjárás-előrejelzés böngészgetést, úgy döntöttünk, függetlenítjük magunkat a természeti erőktől: beruháztunk négy pár vízhatlan túrabakancsba és négy szellőzős esőkabátba.
Látens defekt
Van ilyen. Teljesen hasonló a látens ellenőrhöz.
Egyetemistaként a következő stratégiát alkalmaztam a tömegközlekedésben: jegyet,bérletet nem váltottam; de ellenőr elől sem futottam.
Igaz mesék Velencéről
Velencéről már nagyon sokan írtak, s így merészségnek tűnhet, hogy magam is ezzel próbálkozom. Ami mégis mentségemre szolgálhat az az, hogy elolvasván a városról szóló tengernyi irodalom egy cseppjét, meglepve tapasztaltam a vélemények különbözőségét.
1 2 3 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu