Utazás / Útleírások rovat
Tanácsok - Látnivalók - Útleírások

Linkajánló
A wroclawi Sawicki park
Szokásommá vált, hogy a Sawicki parkon keresztül járjak haza, amikor a belvárosban akadt dolgom. A park wroclawi méretekkel mérve nem számított nagynak, éppen csak akkora lehetett, mint a pesti Múzeumkert.
Balatoni kerékpárkörút
A hét elején körbetekertem a Balatont. Igazából ennyi is elég lenne, de azért kicsit kifejtem.
Livigno
Ruta íze a számban, havat fú a szél, egy lengyel dallam a fülemben és egy fatbob a lábamon. Miközben porhóban süvítek lefelé a Mottolino oldalában, azon gondolkodom, hogy miért nem csinálom ezt mindig. Livignoban jártunk és szerintünk oda nagyon el kell menni.
Szilvásvárad
Szép a török riviéra és kétségtelen, hogy a baska voda-i parti bárnál a legszebbek a nyáréjszakai viharok, és nem biztos, hogy van jobb a galweston-i shrimpburgernél, de lassítsunk le egy kicsit, üljünk a verdába és induljunk el Magyarországra.
Kikapcsolódás Udinében
Mindenkinek ajánlom Udinét aki szeretne megszökni 1-2 napra és kicsit újra átélni az olasz városok sziesztával megszakított, egyébként sem túlhajszolt napjait, és nem utolsósorban nőknek akik szeretnek egy „kicsit” vásárolni a shopping days (30% discount) idején.
Bor és csülök Szegeden
A helyenként szemerkélő eső dacára Szindbádék kiküldött tudósítói felettébb jó érezték magukat a Széchenyi teret beborító borospincék között. Külön örömmel konstatáltuk, hogy itt nem fizettetnek belépőjegyet, feltételezzük, hogy a vendégektől szedett sáp valami budapesti népszokás lehet.
Szófia compressed
Gondolom vagyunk néhányan, akiknek a bolgár tengerpart volt az „első”, és a Burgaszig tartó egynapos vonatút pontosan az egy napnyi bulizást jelentette. 20 év elteltével munkaügyben Szófiába kellett jönnöm, igaz már repülővel. Jelenleg napi két járat közlekedik, de a rutinos utazók szerint lesz ez több is, mert a gépek tömve vannak.
Útikönyvek, fapados
Amikor Ficere megjött Amszterdamból, megint csak a fapadosokat átkoztuk. Barcelonában is volt ilyen érzésünk, és persze lehet szinte bármikor, ha Budapest belvárosában garázdálkodó angol fiatalokat látunk.
legelső oldal előző oldal1 2 3 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu